125 éves a Stübben „A minőség és az innováció hagyományokat teremt"

A világon szinte nem létezik olyan lovas, aki ne hallott volna a történelmi múltra visszatekintő Stübben világmárkáról. Tekintsünk vissza az elmúlt 125 évre ...

Stübben történelem:

A Stübben egy igazi családi vállalkozásként üzemel már 125 éve, amelyet 1894-ben Joannes Stübben alapított Krefeldben. A II. világháború során a cég épülete is a bombázások áldozata lettek, majd 1948-ban az újjáépítést követően nőtte ki magát a Stübben igazi világmárkává. Az 1950-es években az akkori vezérigazgató Werner Stübben a folyamatosan növekvő igények miatt Németország mellet kihelyezte a gyártást Svájcba és Írországba. Az 1980-es évektől Frank és Ralph Stübben vezetése alatt hatalmas áttöréseket értek el. Sikerük abban rejlik, hogy összeegyeztették a hagyományos és termelési gyártást, hiszen a mai napig minden nyereg több mint 100 külön munkafolyamattal készül, képzett szakemberek keze által. 1994-ben a cég Amerikába is kijutott, ahol adminisztrációs központ hozott létre. 2000-ben a cég székhelye Krefenldből Kempenbe költözött, így a termelés, a raktározás és a logisztikai újra Németországba, egy fedél alá került.


1. kép: A cég 60. évfordulóján Stübben 4 generáció | 2. kép: Műhely

Stübben fejlődése és sikere:

1894 óta a Stübben folyamatosan törekszik az új innovatív ötletek és technológiák gyártására. Világhírnevét innovatív fejlesztéseinek, illetve az egyedülálló tartósságának és hosszú élettartamának köszönheti. A Stübben cég vezette be a világpiacra, hogy a gyártó nevén és egy sorszámán kívül a különböző modellek egy fantázianevet kapjanak. Első ugró modellje természetesen a világ legnépszerűbb és legtöbb díjat elnyert nyerge lett, amely nem más mint a Siegfried, első díjlovas modellje pedig a Tristan volt. A Stübben készítette az első flexibilis vázat, az első aki levegővel töltött nyeregpárnát, illetve a monoblatt úgynevezett mono szárnyas nyergeket is elsőnek szabadalmaztatta. Legújabb innovatív fejlesztése a Biomex és a Equi-Soft, ez utóbbiról korábban írt cikkem itt olvasható!


1. kép: Stübben első krefeldi épülete | 2. kép: A híres Stübben Siegfried | 3. kép: Stübben kempeni központja

„A minőség és az innováció hagyományokat teremt”.


© Szerzői jog fenntartva!

Szerző: Krausz Ágnes
2019.03.18.
(Képek forrása: www.stubben.com, @stubbeneurope)


Hasznosnak és érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!