FIGYELEM!

Felhívjuk kedves érdeklődőink és ügyfeleink figyelmét, hogy 2022. szeptember 1-től az életbe lépő új KATA adótörvény értelmében, kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe szolgáltatásainkat!NYEREG ÁTADÁSA / KÜLDÉS MEGBÍZÁSOS ÉRTÉKESÍTÉSRE
A nyereg személyes átadására Ballószögön, illetve a helyszíni nyereg próbák útvonalain van lehetőség (az útvonalak ide kattintva megtalálhatók >>). Amennyiben a személyes átadás nem megoldható, csomagküldő szolgálattal is el lehet küldeni hozzánk!

SZERZŐDÉSKÖTÉS
Az eladásra kínált nyeregről minden esetben egy értékesítésről szóló megbízási szerződést kötünk, illetve a nyereg tulajdonosa mint Eladó adásvételi szerződést tölt ki, amely alapján az adásvétel során a vevővel jogilag ő lesz a szerződő fél, a cégünk pedig az eladás teljes körű lebonyolításával megbízott félként szerepel a szerződésben. Erre azért van szükség, mert a nyereg nem a mi tulajdonunk, így azt a cégünk nem adhatja el sajátjaként. A nyereg értékesítését, kizárólag a nyereg és az említett dokumentumok kitöltése és átadása után tudjuk megkezdeni.

Amennyiben a nyereg csomagküldő szolgálaton keresztül érkezik, a fent említett dokumentumokat elektronikus üzenet/e-mail formájában küldjük el, majd a megbízói részről kitöltött példányokat a nyereggel együtt a csomagban kell eljuttatni hozzánk.

NYEREG ÉRTÉKESÍTÉS FOLYAMATA
A nyereg és a szerződések átvételét követően elkezdjük az értékesítésre történő felkészítés, amely a nyereg szakszerű esztétikai karbantartásával/tisztításával kezdődik (javításokat pl. varrások és szakadás javítás, felrántószíj csere ... nem vállaljuk). Ezt követően elkészítésre kerülnek a hirdetési fotók, majd a nyereg meghirdetése (ez általában 1-1,5 hetes átfutási idővel történik meg). Teljeskörűen intézzük az érdeklődőkkel történő kommunikációt, folyamatos kapcsolattartást és tanácsadást, a próbák személyes és futárszolgálat útján történő lebonyolítását. A sikeres értékesítést követően, az adásvételi dokumentum és a nyereg ára (a szerződés szerinti levonásokat követően), maximum 5 munkanapon belül átadjuk/átutaljuk megbízónak.

NYEREG BEFOGADÁS FELTÉTELEI
Minden esetben előzetes egyeztetés és megtekintés után vállalunk el nyerget! Kizárólag ép vázszerkezetű (melyről a tulajdonos a megbízói szerződésben nyilatkozik), funkcionális és komolyabb esztétikai hibáktól mentes nyergeket fogadunk! A használatból eredő felületi, normál esztétikai kopások nem jelentenek problémát! Komolyabb sérülés és szakadás esetén, az eladást csak a hibák kijavíttatása után tudjuk elvállalni (a javítást nem vállaljuk, de tudunk ajánlani megfelelő szakembert)! Jelenleg kizárólag hagyományos angol nyereg típusokkal: ugró, univerzális, díjlovas, túra, ugró-univerzális, idomító nyergekkel foglalkozunk! Az állandó hatalmas készlet mellet, helyhiány miatt kialakítását tekintve: hagyományőrző fa, cseppentő, spanyol és portugál, trekker, ausztrál, katonai bock, western és váznélküli/bőrvázas kialakítással jelenleg nem foglalkozunk, így új nyergeket ezekben a stílusokban jelenleg nem tudunk fogadni értékesítésre!

HIRDETÉSI ÁR MEGHATÁROZÁSA
A nyereg hirdetési és eladási árát a tulajdonos határozza meg. Igény esetén a reális ár-érték meghatározásában segítséget nyújtunk, figyelembe véve az aktuális piaci viszonyokat, a nyereg állapotát, az új bolti árát, az adott nyereg eladhatóságát és keresettségét ... Amennyiben a tulajdonos irreális áron kívánja a nyergét értékesíteni, úgy az értékesítés megtagadásának jogát fenntartjuk!

MEGBÍZÁSOS ÉRTÉKESÍTÉS KÖLTSÉGEI
Az értékesítés során befektetett saját költségeink és munkánk, valamint a karbantartási szolgáltatásunk megtérítéseként, minden nyereg esetében 30.000Ft kerül felszámolásra, amely a sikeres értékesítést követően az eladási árból kerül levonásra! Tehát nem százalékon alapul az elszámolás!

ÉRTÉKESÍTÉS IDŐKORLÁT
A megbízói szerződést határozatlan időtartamra költjük, tehát egyik szerződő fél részéről sincs időkorlát meghatározva! Arra a kérdésre, hogy mennyi idő alatt fog elkelni a nyereg, nem lehet választ adni! Rengeteg olyan nyereg érkezik hozzánk, ami pár nap/pár hét alatt új gazdára talált, de vannak olyanok, amelyekre sokkal több időt kell várni. Ezt sajnos nem mi határozzuk meg, sok olyan tényező befolyásolja, amire se szakmailag, se értékesítőként nincs ráhatásunk. Ilyen pl.: pont ebben az árkategóriában, ilyen típusú nyerget, ilyen paraméterekkel keressen a vevő és passzoljon is a ló hátára és a lovas minden elképzelésének... ez előre nem behatárolható időben! Abban viszont tudunk tanácsot adni, hogy nehezen, vagy könnyebben eladható nyeregről van-e szó, mivel kiválóan ismerjük a különböző márkák és típusok, a különböző kialakítású nyergek eladhatóságát és keresettségét! Minden tőlünk telhetőt megteszünk a sikeres, mihamarabbi értékesítés érdekében, ez közös érdekünk! Ebben nagy előnyünk, hogy az ország legkeresettebb nyereg értékesítésével foglalkozó cége vagyunk, aki hazánkban nyerget keres elsőnek keresel fel minket. A nyergeket sok esetben a vevő kérésére házhoz visszük kipróbálásra, így a legnagyobb esélye van arra, hogy új tulajdonosát zökkenőmenetesen megtalálja! A nyerget tulajdonosa bármikor haza viheti a szerződésbe foglalt feltételek mellett, de idővel akciózásra is van lehetősége, ezzel várhatóan felpörgetve az eseményeket! Kérjük, ezek tudatában adják be hozzánk nyergeiket értékesítésre!

VISSZAKÉRÉS / KIZÁRÓLAGOSSÁG
A általunk hirdetett nyergeknek, helyileg minden esetben nálunk kell lennie az azonnali átadás és a folyamatos próbákon történő bemutatás érdekében. Az eladásra vonatkozóan nincs kizárólagosság, tehát a tulajdonos is értékesítheti és bármikor haza is viheti a nyerget, ha az éppen nincs kipróbáláson! Ha a tulajdonos bármilyen okból kifolyólag a sikeres értékesítést megelőzően elviszi tőlünk a nyerget, abban az esetben a megbízói szerződésbe foglaltak alapján, a 30.000Ft megbízói díjból 25.000Ft-ot köteles megfizetni az értékesítés során befektetett saját költségeink és munkánk, valamint a karbantartási szolgáltatásunk megtérítéseként!


További kérdések esetén érdeklődj a +36706288090 telefonszám, vagy az info@krauszcentral.hu e-mail címen!

Telefonos és online ügyfélfogadás H-P: 8:00-18:00, SZO: 9:00-15:00, vasárnap és ünnepnapokon: nincs!


Az itt feltüntetett árak 2023. augusztus 1-től visszavonásig érvényesek!