Stübben Equi-Soft bemutatása

A Stübben világmárkát senkinek sem kell bemutatni, hiszen az egyik legrégibb, és legismertebb márka a piacon, hatalmas múltra és hatalmas fejlődésekre mutat vissza a vállalat. A közelmúltban soha nem látott innovációt hozott be a nyereggyártás világában az Equi-Soft fejlesztéssel. Lényege az egyedülálló mozgásszabadság biztosítása, amely mint minden fejlesztés ló anatómiai vizsgálatokon és tanulmányokon alapul. A Stübben Equi-Soft nyergek három fő szempontja és újítása: az osztott váz és ülőfelület, a speciális négyszögletes kengyenlakatok és a gumírozott felrántószíjak.

A biotechnológiai Equi-Soft nyeregváz, kimagasló mozgásszabadságot biztosít a ló vázszerkezetének, ide értve a vállakat, lapockákat, a hátat, a bordákat és a teljes izomzatot. A váz két részre tagolódik, tehát a nyeregváz külön- külön két oldalon is képes lekövetni a ló és lovasa legfinomabb mozdulatait is. Mindemellett a lovas által kifejtett nyomásokat is képes egyenletesen szétoszlatni a ló hátán, így megelőzve az egy pontra kifejtett súlyos nyomásokat. Ez a kialakítás lehetővé teszi a lovas által kifejtett legfinomabb testsúlysegítségek hatékonyságát is. A nyereg váz középső része lyukas, így a nyereg alatt nem keletkezik túlmelegedés a ló bőrén és izomzatában.

Az Equi-Soft újított a kengyelek elhelyezkedésén is. A speciális négyszögletű, és 4 pozícióban állítható kengyellakatok lehetővé teszik, hogy a lovas gyorsan és egyszerűen állítani tudjon a lábak helyzetén és üléspozícióján, ezzel is korrigálva az üléspozícióból eredő rossz súlypontot elősegítve a testsúly megfelelő eloszlását.

A felrántószíjak a jól megszokott fix varrások helyett, gumírozott anyagra vannak felrögzítve, így nagy terhelés alatt is lehetővé teszik a ló szabad lélegzését, és a bordacsontok szabad mozgását.

Összegezve az új technológiát, jelenleg nincs még egy ilyen kialakítású nyereg a piacon, amely ennyire flexibilis lenne, és ekkora szabadságot biztosítana a lovak számára. A legismertebb díjlovas versenyzők is egyre többen visszatérnek a Stübben márkához, hiszen a lovak sportteljesítményének javulásáról számoltak be az Equi-Soft használatával.

(Az Equi-Soft-ot nem csak nyergeikre, de más felszereléseik gyártásában is bevezette, mind pl. hevederek, kantárok …).

Az Equi-Soft kialakítású Stübben nyergek ára, átszámítva kb. 1 300 000 Ft. – 1 600 000 Ft. (típustól függően).


© Szerzői jog fenntartva!

Szerző: Krausz Ágnes
2018.05.13.
Forrás: www.stuebben.com


Hasznosnak és érdekesnek találtad a cikket? Oszd meg ismerőseiddel is!